Govert van Nimwegen, 43 jaar lang het gezicht achter de balie van de SHWJ

Govert van Nimwegen

Govert van Nimwegen was 43 jaar lang het gezicht achter de balie van de SHWJ, waar hij op zijn 21e begon. Voor veel van de aankomende huurders verliep de eerste kennismaking met de SHWJ via Govert. Maar ook daarna, als je achterliep met betalingen of informatie zocht, was Govert het eerste aanspreekpunt. In zijn tijd bij de SHWJ heeft Govert diverse generaties huurders voorbij zien komen. Bij de SHWJ stond hij vooral bekend om zijn onverstoorbaarheid in de meest uiteenlopende situaties. Je kreeg hem niet makkelijk van zijn stuk en hij was er altijd.

Govert was door een handicap gebonden aan een rolstoel en was naast zijn werk zeer actief betrokken bij sporten voor gehandicapten. Hij was een bedreven rolstoelschermer en wist daarmee zelfs een plaats te bemachtigen bij de Paralympische Zomerspelen in Arnhem in 1980, en vier jaar later bij de Zomerspelen in Stoke Mandeville in Groot-Brittannië.

Met zijn overlijden in 2018 is er een bijzonder stukje geschiedenis bij de SHWJ afgesloten. In deze tijd van loopbaanontwikkeling zul je zo’n lang dienstverband waarschijnlijk niet snel meer meemaken.