Grid

shows list of posts, pages, images, products and any custom post types!

Blog Posts

Winnaars maandhuur op de foto

nieuws

Tijdens de aftrap van het feestjaar van de SHWJ konden onze huurders een maand huur winnen in de vorm van een korting op de huur. Hier zijn de winnaars. Dit gaan we in de komende maanden nog een aantal keer herhalen.

Video opnamen aftrap jubileumjaar SHWJ

nieuws
De aftrap van het feestjaar van de SHWJ werd live uitgezonden op Sleutelstad TV. Arie Feij, directeur SHWJ en Chris de Waard van Sleutelstad voerden de uitzending aan. In een zestal video’s is de start van het feestjaar te zien. 15 juli 2020 – opnamen start feestjaar SHWJAftrap feestjaar SHWJ…

Start Feestjaar

nieuws
Met een sprong door het papieren doek werd het jubileumboek onder het toeziend oog van voorzitter Rob Lever uitgereikt aan Fleur Spijker, wethouder Duurzame Verstedelijking, Ruimte & Wonen.Op 15 juli 2020 vierde we ons 50 jarig  bestaan met een bescheiden maar kleurrijk feestje op het binnenterrein van Tieleman en Dros.…

het goede doel – Xenia Hospice in Leiden

nieuws
Bij het uitzoeken van een goed doel, in het kader van ons 50 jarig bestaan in 2020, hoefden we niet lang na te denken. Xenia Hospice in Leiden  biedt jongeren en  jongvolwassenen uit heel Nederland een thuis wanneer deze door ziekte niet meer thuis kunnen wonen of in hun laatste…

shwj 50 jaar

nieuws
SHWJ – 50 jaar jong Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat de Stichting Huisvesting Werkende Jongeren (SHWJ) werd opgericht. In die vijftig jaar hebben wij altijd vooruitgekeken. Er was nog zoveel te doen, er waren nog zoveel jongeren op zoek naar een woning. Maar nu grijpen wij de…

Galleries

Pages

Portfolios

Project Example 1 – Magazine

Mockups

Project Example 1 – Square Book

Mockups

Project Example 1 – Notebook

Mockups

Project Example 1 – Paper Pouch

Mockups

Project Example 1 – Cards

Mockups

Project Example 2 – Business

Mockups

Project Example 3 – Nature

Video

Project Example 4 – Vimeo

Video

Testimonials

Tijdens de aftrap van het feestjaar van de SHWJ werden er een drietal maand huren,  in de vorm van een korting op de huur, gewonnen door een aantal van onze huurders. Bij de eerste beller ging het mis, maar gelukkig hadden we wel z’n naam verstaan.  Woensdag 30 juli werd er symbolisch een cheque overhandigd en een glaasje champagne gedronken door de Medewerkers van de SHWJ en de winnaars van de maand huurkorting…

De aftrap van het feestjaar van de SHWJ werd live uitgezonden op Sleutelstad TV. Arie Feij, directeur SHWJ en Chris de Waard van Sleutelstad voerden de uitzending aan. In een zestal video’s is de start van het feestjaar te zien.

15 juli 2020 – opnamen start feestjaar SHWJ

uitreiking jubileum boek
Met een sprong door het papieren doek werd het jubileumboek onder het toeziend oog van voorzitter Rob Lever uitgereikt aan Fleur Spijker, wethouder Duurzame Verstedelijking, Ruimte & Wonen.

Op 15 juli 2020 vierde we ons 50 jarig  bestaan met een bescheiden maar kleurrijk feestje op het binnenterrein van Tieleman en Dros. Sleutelstad TV verzorgde de uitzending waarbij naast de uitreiking van ons jubileumboek ‘Uit Nood Geboren’ aandacht was voor 50 jaar jongerenhuisvesting in Leiden. Ook kwam ons gekozen goede doel – Xenia Hospice –  aan bod. Het geheel werd opgeluisterd door een bandje die heerlijke nummers uit de jaren ’70 speelde, de periode dat de SHWJ werd opgericht. Hieronder een foto sfeerimpressie in willekeurige volgorde.

Bij het uitzoeken van een goed doel, in het kader van ons 50 jarig bestaan in 2020, hoefden we niet lang na te denken. Xenia Hospice in Leiden  biedt jongeren en  jongvolwassenen uit heel Nederland een thuis wanneer deze door ziekte niet meer thuis kunnen wonen of in hun laatste levensfase zijn.

Het mooiste cadeau

Wil je de SHWJ feliciteren met haar vijftigjarig bestaan? Dan doe je ons geen groter plezier dan met een donatie aan Xenia. Via de buttons kom je op onze sponsorpagina voor Xenia terecht.

SHWJ – 50 jaar jong

Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat de Stichting Huisvesting Werkende Jongeren (SHWJ) werd opgericht.
In die vijftig jaar hebben wij altijd vooruitgekeken. Er was nog zoveel te doen, er waren nog zoveel jongeren op zoek naar een woning. Maar nu grijpen wij de gelegenheid aan om ook eens terug te kijken. Het is prachtig om te zien met hoeveel bevlogenheid en inzet de stichting is opgericht en hoe idealistisch die beginjaren waren. Door maatschappelijke ontwikkelingen raakte dat gevoel van toen weleens ondergesneeuwd, maar steeds keren we ernaar terug. Waar het om draait, is dat je er voor elkaar bent. Dat geldt voor ons als stichting: wij zijn er voor de werkende jongeren. Maar zij moeten het ook samen doen. We hebben een gezamenlijke wens om een fijne woonruimte te vinden waar je als jongere een zelfstandig leven kunt opbouwen. Dat doe je in een omgeving met andere jongeren in een soortgelijke situatie, in dezelfde levensfase, met voor een deel dezelfde verwachtingen van de toekomst. Je loopt tegen dezelfde dingen aan. Dan is het fijn als je steun hebt aan elkaar. Het mooie van terugblikken is dat je ziet hoeveel je bereikt hebt. In de afgelopen vijftig jaar hebben wij ongeveer tienduizend werkende jongeren een thuis kunnen bieden. Daar hebben we hard voor moeten werken, want er waren heel wat hobbels op de weg. En we kunnen niet op onze lauweren rusten. De woningnood is niet opgelost. De vraag om huisvesting voor werkende jongeren is nog even groot als in de jaren zeventig. Dat heeft wel een andere oorzaak. Toen was de maatschappij er nog niet op ingericht: het was gebruikelijk dat je bij je ouders bleef wonen tot je ging trouwen, en zelfs daarna nog wel. Er waren geen geschikte woningen voor de jongeren die in de jaren zeventig massaal wilden uitzwermen. Nu is de samenleving er wel op ingesteld, maar is er nog steeds onvoldoende betaalbare woonruimte voor jongeren. Omdat de spaarrente op dit moment naar 0 procent is gedaald, is de vastgoedsector een van de weinige die nog renderen. Iedereen die geld met geld wil maken, zonder zich in te zetten voor de maatschappij, duikt op de vastgoedmarkt.

De SHWJ moet concurreren met particuliere huisjesmelkers en met harde investeerders die alleen gaan voor  eigen gewin en rendement, en niet voor betaalbare woningen en een bijdrage aan het geluk in de maatschappij. De komende vijftig jaar staan wij dan ook weer voor een fantastische uitdaging.

Mijn handen jeuken!

Arie Feij
Directeur Stichting Huisvesting Werkende Jongeren

14 april 2020

Products

Menu