SHWJ – 50 jaar jong

Op 15 juli 1970 werd de Stichting Huisvesting Werkende Jongeren opgericht. In de afgelopen vijftig jaar hebben wij meer dan tienduizend werkende jongeren een thuis kunnen bieden. Dat vinden wij een groot feest waard.

Op 15 juli 2020 zou de SHWJ samen met onze huurders, relaties en genodigden haar 50 jarig bestaan  met een knalfuif hebben gevierd.

Door de nu welbekende restricties kan dit feest op deze datum geen doorgang vinden. Daarom hebben we besloten er een feestjaar van te maken met diverse activiteiten op de woonlocaties voor onze huurders.

Op 15 juli 2021, exact een jaar later,  gaan we het feestjaar alsnog met een knalfeest afsluiten.

Maar we beginnen het feestjaar met de uitreiking van het boek ‘Uit Nood Geboren’ aan Fleur Spijker, wethouder Duurzame Verstedelijking, Ruimte & Wonen tijdens een feestelijke uitzending op sleutelstad tv.

Jubileumboek Uit nood geboren
Werkende jongeren die op zichzelf wilden gaan wonen, konden ruim vijftig jaar geleden geen kant op. De woningnood was enorm. En terwijl er voor hun studerende leeftijdgenoten wel aparte huisvesting was, vielen zij tussen de wal en het schip. Om daar iets aan te doen, richtte een groepje bevlogen mensen de SHWJ op. In dit jubileumboek lees je van alles over de geschiedenis, de woningen en de bewoners uit de vijftig jaar die de SHWJ bestaat. Ook de toekomst komt aan bod, want de SHWJ heeft nog niets aan belang ingeboet.

Het boek komt ook in fases beschikbaar op deze site, eventueel aangevuld met extra informatie en foto’s.

Het mooiste Cadeau
Wil je de SHWJ feliciteren met haar vijftigjarig bestaan? Dan doe je ons geen groter plezier dan met een donatie aan Xenia. Als organisatie die zich inzet voor jongeren, dragen wij Xenia een warm hart toe. Xenia is een hospice in Leiden dat een thuis wil bieden aan jonge mensen uit heel Nederland met een beperkte levensverwachting, die intensieve zorg nodig hebben. Iedereen kan bij Xenia terecht, ongeacht geloof, politieke overtuiging of financiële draagkracht. Doneren kan via de website van Xenia

17